Om oss

Under många år gick vi och slipade på en dröm: att öppna en mysig krog där vi kunde servera enkel, men samtidigt riktigt god och vällagad mat. När en liten lokal på Rådhusesplanaden 4B blev ledig 2006 slog vi till och Rost öppnade samma höst.

Vi byggde upp en stadig kundkrets och efter ett år fick vi hedrande nog utmärkelsen Årets Nyföretagare på Umeågalan. 2011 flyttade vi till större lokaler på Skolgatan 62 där vi höll till i 2 år tills Utopia byggdes klart 2013. Nu har vi vår ena lokal på Rådhuseplanaden 2c men kan även stoltsera med ett mysigt kafé på Skolgatan 49.

 


Som tjugoåring vaknade mitt intresse för vegetarisk mat. Jag jobbade i London som servitris då och åt mycket fantastisk mat från Indien och Thailand. Tillbaka i Sverige arbetade jag på kaféer och lunchställen och blev till sist kaféansvarig på Rosendals  trädgårdskafé i Stockholm. Där lagade jag mycket italiensk mat och Rosts meny har helt klart influenser från den perioden.

/Anna-Karin

 

 

 

Jag började som kock på Grand Hotel Saltsjöbaden 1996. Sedan fortsatte jag på Erik Lallerstedts Stockholmskrogar Gondolen och Eriks Bakficka i några år och lagade mycket svensk husmanskost och klassiska à la carte-rätter. Det är ingen hemlighet att jag gillar mustiga smaker och fina råvaror. Och spansk och italiensk mat gör mig glad – det är fräscht och gott.

/Daniel

     
Rost Mat & Kaffe

ÖPPETTIDER:
Måndag-Fredag 11.00-19.00 Lör 11.00-17.00 Sön 11.00-16.00

Lilla Rost

ÖPPETTIDER:
SEMESTER STÄNGT